Επεισόδια στο νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Posted on September 24, 2014, 11:17 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 0 secs

  logo arth

   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Απουσία ενός μήνα από τα καθήκοντά του σε συνάδελφο Νοσηλευτή της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας μετά την επίθεση των ΜΑΤ κατά τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας χειρουργείων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) καταδικάζει απερίφραστα τη βάναυση και προκλητική συμπεριφορά τόσο των δυνάμεων καταστολής όσο και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κατά συναδέλφων μας που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων, την υποχρηματοδότηση  και τις χρόνιες παθογένειες του ΕΣΥ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού κου Μ. Βορίδη στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΌΣ» με αφορμή τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας χειρουργείων – δωρεά της Εθνικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες των ΜΑΤ εβρισκόμενοι εντός του προαύλιου χώρου του Νοσοκομείου χρησιμοποίησαν ασύμμετρα μέτρα καταστολής και επέδειξαν τόσο υπερβάλλοντα ζήλο εναντίον των Νοσηλευτών και των λοιπών εργαζόμενων που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, με αποτέλεσμα ο Νοσηλευτής της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας, Γραμματέας του Α’ Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού Αθηνών και στέλεχος της Ομοσπονδίας μας κος Σταύρος Θεολόγου να υποστεί κάταγμα ποδοκνημικής άρθρωσης, πιθανότατα ύστερα από κλωτσιά που δέχθηκε από άντρα των ΜΑΤ.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι όλα αυτά συνέβησαν λίγα μόλις μέτρα από τον Υπουργό Υγείας κο Βορίδη, ο οποίος παρέστη κανονικά στην τελετή των εγκαινίων, ως σαν να μη συνέβη τίποτα!

Επειδή  μας εξέπληξε δυσάρεστα η απουσία στοιχειώδους ευαισθησίας του Υπουργού Υγείας, ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Β. Κικίλια ο οποίος τυγχάνει Ιατρός, ευελπιστώντας ότι θα επιδείξει τουλάχιστον εκείνος τα δέοντα αντανακλαστικά ώστε να διερευνηθεί το περιστατικό του τραυματισμού του συναδέλφου Νοσηλευτή κου Θεολόγου, και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

  Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π