Ατυχές περιστατικό ή αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας;

Posted on September 29, 2014, 8:39 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                        Αθήνα, 29/09/2014

 

«Ατυχές περιστατικό ή αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας;»

 

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) εκ μέρους του συνόλου της Νοσηλευτικής Κοινότητας, συμμερίζεται την οδύνη και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου μας, που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας  στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη.

Σε αναμονή του επίσημου ιατροδικαστικού πορίσματος, δεν επιθυμούμε να υπεισέλθουμε σε σεναριολογία αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του.

Όπως δεν θεωρούμε πρέπον για τη μνήμη του εκλιπόντος συναδέλφου μας, τη συνδικαλιστική εκμετάλλευση του τραγικού αυτού περιστατικού.

Ωστόσο, επιθυμούμε μια επίσημη ενημέρωση από τα πλέον υπεύθυνα χείλη των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, κυρίων Βορίδη, Κικίλια και Αθανασίου, σχετικά με την ύπαρξη ή όχι, έγγραφων αναφορών και καταγγελιών που κατά καιρούς έχουν υποβληθεί αρμοδίως τόσο στο Υπουργείο Υγείας, όσο και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα αλλά και στην αρμόδια Εισαγγελία αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου Ξενώνα.

Τέλος, στην περίπτωση που αποδειχθεί η ύπαρξη αυτών των καταγγελιών, παρακαλούμε τους κυρίους Υπουργούς να δημοσιοποιήσουν τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι Υπηρεσίες τους, προκειμένου να αποτραπούν τραγικά ανάλογα περιστατικά.

                                Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.