Συνάντηση της Ε.Ε Πα.Σ.Ο.Νο.Π με τον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή

Posted on February 12, 2015, 8:00 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 0 secs

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

«Συνάντηση με Πολιτική Ηγεσία Υ.Υ.Κ.Α.»

  Αθήνα, 12/02/2015

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή πραγματοποίησε σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2015 αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Ζητήματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση ήταν το φλέγον θέμα της υποστελέχωσης, η θεσμική θωράκιση του Νοσηλευτικού προσωπικού μέσω της δημιουργίας Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου για το σύνολο του Νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί στις δομές του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ και της Πρόνοιας, καθώς και ο εκσυγχρονισμός της Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης και των Νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

Δόθηκε στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας έτσι η δυνατότητα, να εκθέσουν στο νέο Υπουργό Υγείας σειρά προτάσεων θεσμικής κυρίως μεταρρύθμισης που χωρίς τεράστιο οικονομικό κόστος αποτελούν ικανή συνθήκη για σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο το Νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να συνεισφέρει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ο νέος Υπουργός αφουγκράστηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, τροποποίησε τη συνάντηση μετατρέποντάς την σε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει εκ νέου κοινή σύσκεψη τις προσεχείς ημέρες.

Τέλος, σε ότι αφορά τις προσλήψεις Νοσηλευτικού προσωπικού ζήτησε την κατανόηση των συναδέλφων επικαλούμενος την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για τη Χώρα, ενώ δήλωσε πως πρόθεσή του για το τρέχον έτος είναι να διεκδικήσει από το Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, αποδεχόμενος ωστόσο την πρότασή μας για μοριοδότηση της εντοπιότητας. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα απελευθερωθούν άμεσα οι διατάξεις που αφορούν την κινητικότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων.

                                                                                    Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π