Συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη κα Φώφη Γεννηματά

Posted on February 05, 2016, 4:42 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

logo και GnU 1200 300 ΠΑΣΟΝΟΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 05/02/2016

«Συνάντηση εργασίας με Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη κα Φωφη Γεννηματά»

Με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη κα Φώφη Γεννηματά, καθώς και με τα στελέχη του Κινήματος κα Χριστοφιλοπούλου και κο Καρύδη, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Υγείας γενικότερα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την κα Γεννηματά στις νομοθετικές παρεμβάσεις των προηγούμενων ετών και ιδιαιτέρως στις νομοθετικές πρωτοβουλίες των κυρίων Κουτρουμάνη και Λοβέρδου που είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη του νοσηλευτικού προσωπικού στην επικαιροποιημένη λίστα των βαρέων & ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Ταυτόχρονα, η κα Γεννηματά δήλωσε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη απέναντι στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό προσωπικό, λόγω και της πρότερης ιδιότητάς της ως Υφυπουργού Υγείας την περίοδο 2009 – 2010. Συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της υποστελέχωσης και της ανάγκης τροποποίησης του αναχρονιστικού ΠΔ 87/86 ώστε τα αποτυπωθούν οι πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού στο ΕΣΥ.

Τέλος, η κα Γεννηματά δήλωσε πως αντιλαμβάνεται την επιτακτικότητα της απαιτούμενης μεταρρύθμισης στη νοσηλευτική εκπαίδευση, στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης των χαρακτηριστικών του νοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα μας, συμφωνώντας με την άποψη της Ομοσπονδίας ότι η επένδυση στην εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού θα αποδώσει πολλαπλάσια τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και στο πεδίο της ποιότητας των υπηρεσιών αλλά και της ικανοποίησης των ασθενών.

Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.