Συνάντηση της Ε.E ΠαΣΟΝοΠ με τον Υπουργό Υγείας κο Α. Ξανθό

Posted on April 19, 2016, 12:49 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 0 secs

 

 logo και GnU 1200 300 ΠΑΣΟΝΟΠ

     

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18/04/2016

ΥΥΚΑ 0

«Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής  ΠαΣΟΝοΠ με τον Υπουργό Υγείας κο Α. Ξανθό »

 Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κο Α. Ξανθό, στον οποίο κατέθεσε σχετικό υπόμνημα, πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας μας, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ένστολης παράστασης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016.

ΥΥΚΑ 2

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε απέναντι στο Νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν πραγματοποιηθεί 3400 προσλήψεις, χωρίς όμως σαφές χρονοδιάγραμμα αλλά και χωρίς να διευκρινίζει το εργασιακό καθεστώς αυτών των προσλήψεων. Ταυτόχρονα, εξήγγειλε νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο ανακύκλωσης του προσωπικού μέσω της επαναπρόσληψης ήδη υπηρετούντων, όπως έγινε στην τελευταία προκήρυξη.

ΥΥΚΑ 3

Σε ότι αφορά την αποκατάσταση του επιδόματος ΒΑΕ σε περιπτώσεις θεσμοθετημένων αδειών, ο Υπουργός εξήγγειλε την επαναφορά  στο προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς με τροπολογία που θα κατατεθεί ίσως και πριν από το Πάσχα.

Τέλος, σε ότι αφορά τα θεσμικά αιτήματα όπως η δημιουργία επαγγελματικού κλάδου, η αλλαγή του ΠΔ87/86, η θεσμοθέτηση της Νοσηλευτικής Ειδικότητας μετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών, η ενιαία νοσηλευτική εκπαίδευση, ο Υπουργός δήλωσε ότι καίτοι συμφωνεί με πολλά εξ αυτών, δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και θα εξεταστούν σε βάθος χρόνου.

ΥΥΚΑ 19

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠαΣΟΝοΠ συνεδρίασε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κο Ξανθό και αφού εκτίμησε το αποτέλεσμα, αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα με κορύφωση την 12η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.    

 Γ Σ 2

Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.