Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς της Νοσηλευτικής.

Posted on April 21, 2016, 12:09 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 2 secs

logo-και-GnU-1200-300-ΠΑΣΟΝΟΠ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20/04/2016

 

«Κάλεσμα Νοσηλευτικών Φορέων σε κοινή, ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας του Νοσηλευτικού Προσωπικού στο Κοινοβούλιο την 12η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών»

 

Σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών της Ομοσπονδίας μας αναφορικά με την ανάδειξη των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε την Παρασκευή, 15 Απριλίου, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

 

Για το λόγο αυτό, εξαγγέλλει νέα τετράωρη στάση εργασίας από τις 07:00πμ έως τις 11:00πμ με ταυτόχρονη ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας στις 09:00πμ έξω από το Κοινοβούλιο για την Πέμπτη, 12 Μαίου 2016 και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών/τριών.   

 

Καλούμε, όλους τους εμπλεκόμενους Συνδικαλιστικούς, Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς Φορείς του Νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας να συμμετάσχουν, για να μετατρέψουμε από κοινού το αίσθημα ματαιότητας που διακατέχει τους συναδέλφους μας, σε κοινή φωνή διαμαρτυρίας και κοινής διεκδίκησης.

Διεκδικούμε:

-ικανό αριθμό πραγματικών προσλήψεων όπου υπάρχουν κενά, ύστερα από απελευθέρωση των μετατάξεων, και όχι ανακύκλωση του ήδη υπηρετούντος προσωπικού.

-ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών / ασθενών για ποιοτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να απολαμβάνουν οι πολίτες τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν.

-δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, με ξεχωριστό τρόπο πρόσληψης, αξιολόγησης, εξέλιξης, Ειδικό μισθολογικό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό καθεστώς. Οι Νοσηλευτές/τριες, δεν είναι οι τυπικοί Δημόσιοι υπάλληλοι, για να αντιμετωπίζονται με όρους Δημόσιας Διοίκησης.

-ενιαία, Πανεπιστημιακού επιπέδου Νοσηλευτική εκπαίδευση.

                                                                    

 

                                                                    Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.