Ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή

Posted on May 10, 2016, 10:37 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 3 secs
logo και GnU 1200 300 ΠΑΣΟΝΟΠ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

«Ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, αντί εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών»

 

Με την πραγματοποίηση ένστολης παράστασης διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 12 Μαΐου και ώρα 09:00πμ έξω από το Κοινοβούλιο, γιορτάζουμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών.

 Με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η διεκδίκηση και η ικανοποίηση των πάγιων θεσμικών μας αιτημάτων φιλοδοξούμε να αποτελέσει μέρος της λύσης για τα σημερινά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ, και επουδενεί  μέρος του προβλήματος για την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία μας απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις Πολιτικές δυνάμεις του Δημοκρατικού τόξου, συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες, προκειμένου δια των εκπροσώπων τους να τοποθετηθούν δημόσια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στα πάγια και διαρκή αιτήματά μας για:

 

– Ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές και αποδοτικές αναλογίες Νοσηλευτών/ Ασθενών με άμεση κατάργηση του αναχρονιστικού ΠΔ 87/86 που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα, 30 χρόνια μετά την υπογραφή του, να βρίσκεται σε ισχύ, δίχως να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων σε Νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα!

 

– Εκσυγχρονισμό της Νοσηλευτικής εκπαίδευσης με τη δημιουργία 7 συνολικά Πανεπιστημιακών Τμημάτων Νοσηλευτικής και  σταδιακή κατάργηση όλων των αναρίθμητων σήμερα, ενδιάμεσης βαθμίδας Τμημάτων Νοσηλευτικής εκπαίδευσης. Παροχή κινήτρων στους ήδη υπηρετούντες για αναβάθμιση της επιστημονικής γνώσης προς όφελος των ασθενών, μέσα από προγράμματα ισοτίμησης, με ελεύθερη πρόσβαση. Θεσμοθέτηση ετήσιας διάρκειας Νοσηλευτικής Ειδικότητας, μετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών και χρηματοδότηση του εγχειρήματος από Ευρωπαϊκούς πόρους.  

 

– Δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ με ειδικό τρόπο πρόσληψης (στοχευμένες προσλήψεις ανά ειδικότητα), αξιολόγησης (αντικειμενικά κριτήρια- δείκτες ποιότητας- νοσηλευτικά πρωτόκολλα), εξέλιξης, ειδικό Νοσηλευτικό μισθολόγιο, ειδικό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς (ΒΑΕ), έτσι ώστε το Νοσηλευτικό προσωπικό να μην αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με όρους Δημόσιας Διοίκησης ως σαν να επρόκειτο για τους τυπικούς Δημοσίους Υπαλλήλους, και να αποτιμάται το έργο του με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

 


                                                                    Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.