Προς κατάργηση βαίνει το επίδομα ΒΑΕ – ¨εισοδηματική σφαγή¨ για το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ

Posted on October 18, 2016, 8:04 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec
logo-και-GnU-1200-300-ΠΑΣΟΝΟΠ

 

«Προς κατάργηση βαίνει το επίδομα ΒΑΕ – ¨εισοδηματική σφαγή¨ για το  Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ»

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως πρόκειται να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017, καθώς μέσα στο επόμενο έτος η Κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, καταργώντας το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Οι Πολιτικές Ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών, αποφεύγουν προς το παρόν να απαντήσουν αναφορικά με τις προθέσεις τους για τη μισθολογική αναπλήρωση του επιδόματος ΒΑΕ, ενώ εκκρεμεί από την προηγούμενη Άνοιξη ο προσδιορισμός συνεδρίασης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με τη δημιουργία Νοσηλευτικού Κλάδου, με ευθύνη του Υπουργού Υγείας κου Α. Ξανθού.

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως την καθ’ ύλην αρμόδια, να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση ειδικού επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό ειδικού Νοσηλευτικού μισθολογίου, καθώς οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με εισοδηματική σφαγή για το Νοσηλευτικό προσωπικό.

 

 Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4354/2015 (176 /Α΄).

Σχετ. : Η αριθμ. 2/1015/ΔΕΠ/5-1-2016 εγκύκλιός μας.

%ce%b5%ce%b3%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%b9%ce%ba

                                                                   

 Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.