Ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας

Posted on November 20, 2016, 8:51 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 0 secs
logo-και-GnU-1200-300-ΠΑΣΟΝΟΠ

          Αθήνα, 20/11/2016

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

«Ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας του Νοσηλευτικού προσωπικού έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 21/11/2016 »

 

Σε ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 και με ώρα έναρξης τις 19:00μμ, προχωρά η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ).

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω  μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που πρόκειται να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017.

Μέσα στο επόμενο έτος η Κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως την καθ’ ύλη αρμόδια, να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση Ειδικού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό Ειδικού Νοσηλευτικού Μισθολογίου, καθώς οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με εισοδηματική σφαγή για το Νοσηλευτικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα, διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας με ασφαλείς και σύγχρονες αναλογίες ασθενών / νοσηλευτών, καθώς και ενιαία, Πανεπιστημιακού επιπέδου Νοσηλευτική Εκπαίδευση.

slider-olo

 

                                                                   

 Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.