Η Ε. Ε της ΠαΣΟΝοΠ συναντήθηκε με τον Τομεάρχη Υγείας της Ν Δ, κο Βασίλη Οικονόμου

Posted on March 07, 2017, 4:22 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

 

Η Ε. Ε της ΠαΣΟΝοΠ συναντήθηκε με τον

Τομεάρχη Υγείας της Ν Δ, κο Βασίλη Οικονόμου

 

Δελτίο Τύπου

 

Συνάντηση πραγματοποίησαν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (Πα.Σ.Ο.Νο.Π), ο Πρόεδρος κος Γεώργιος Τσόλας, η Αντιπρόεδρος Α΄ κα Ελένη Πέτρακα και ο Έφορος Οργανωτικού κος Στέλιος Κατσικαρέλης, με τον Βουλευτή  και Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κο Βασίλη Οικονόμου στο Πολιτικό του γραφείο, για θέματα που απασχολούν τη Νοσηλευτική Κοινότητα.

Σε κλίμα που ευνόησε το διάλογο η Ομοσπονδία είχε την ευχέρεια να καταθέσει τις προτάσεις της για μια συνολική μεταρρύθμιση στο Νοσηλευτικό Επάγγελμα καταθέτοντας και Υπόμνημα των αιτημάτων της για σύσταση Ενιαίου Επαγγελματικού Κλάδου, για την ανάγκη Ενιαίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Ειδική μνεία έγινε και για τα επίδομα Β.Α.Ε η τύχη του οποίου είναι στον «αέρα» ακόμα και σήμερα ενώ το Νοσηλευτικό Προσωπικό της χώρας δε θα αντέξει μια μείωση της τάξης των 150 ευρώ στο μισθό μετά την 31/12/2017.

Ο κος Οικονόμου με τη σειρά του εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες Υγείας μπορούν να συνδράμουν με προτάσεις τα αποτελέσματα των οποίων δύνανται να ενεργήσουν προς όφελος των ασθενών, ως αποδέκτες των υπηρεσιών Υγείας,   αλλά και των Επαγγελματιών.

Χαρακτηριστικά μας δήλωσε: «Αναγνωρίζω ότι το επάγγελμα του Νοσηλευτή/τριας, σήμερα γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μια συνολική μεταρρύθμιση χρειάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που να αντιπροσωπεύει και το εμπειρότατο προσωπικό αλλά και να εξυπηρετεί τον Έλληνα Πολίτη. Προχωρούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Γρ.Τύπου ΠαΣΟΝοΠ

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.