Συνάντηση με μέλη του τμήματος Υγείας & Εργασίας του ΚΚΕ

Posted on March 15, 2017, 9:35 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

.

Δελτίο Τύπου

14/03/2017

Η Ομοσπονδία κατέθεσε Υπόμνημα των αιτημάτων και προτάσεων για τη Νοσηλευτική Κοινότητα στη συνάντηση που πραγματοποίησαν μέλη της Ε.Ε και ο Πρόεδρος της Πα.Σ.Ο.Νο.Π, με μέλη του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας και του Εργατικού Συνδικαλιστικού Τμήματος στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.)στον Περισσό .

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Τσόλας Γεώργιος και τα μέλη της Ε.Ε Πα.Σ.Ο.Νο.Π είχαν την ευκαιρία  σε μια συνάντηση μιάμισης ώρας να αναλύσουν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του Νοσηλευτικού προσωπικού. Η καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας, τα εξαντλητικά και παράνομα ωράρια εργασίας, η υποστελέχωση των δομών, η εκπαίδευση και το Επίδομα ΒΑΕ που τείνει προς κατάργηση έως το τέλος του έτους μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της συζήτησης. Προβλήματα  που εν τέλει αποτελούν τροχοπέδη και για τον εργασιακό βίο και  για το Δημόσιο συμφέρον.

 

Η κα Μεθονιού Λέτα, μέλος του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας και μέλος του Εργατικού, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « Ως ΚΚΕ έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία όταν προσεγγίζουμε προβλήματα στον Τομέα της Υγείας αλλά και επαγγελματίες όπως είναι οι Νοσηλευτές που είναι στην πρώτη γραμμή της «μάχης». Δυστυχώς τα νέα μέτρα, είναι μια ακόμα επίθεση και για τους ασθενείς και για τους εργαζόμενους»

Μέγιστο ζήτημα για εμάς, συνέχισε η κα Μεθονιού είναι η πρόσληψη ικανού αριθμού Νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων για τους ασθενείς, και σωστή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας φροντίδας. Στο θέμα της Εκπαίδευσης το ΚΚΕ, συντάχθηκε με την πρόταση της Ενιαίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για τους Νοσηλευτές.

Ο κος Αρβανιτίδης Αλέξανδρος, μέλος του Εργατικού Τμήματος και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, μας ενημέρωσε με τη σειρά του, ότι είναι γεγονός η παραβίαση των εργασιακών Δικαιωμάτων όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα αλλά και Δημόσιο που θα έπρεπε να είναι προμετωπίδα και το σημείο αναφοράς για τα εργασιακά δικαιώματα δυστυχώς δεν υφίσταται, για όλα αυτά είναι στις προθέσεις του Κόμματος να κατατεθεί ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο με ιδιαίτερη έμφαση στην περικοπή του επιδόματος των ΒΑΕ στο τέλος του 2017.

Με πνεύμα συναινέσεις και συν-αντίληψης για τα προβλήματα της Νοσηλευτική κοινότητα θα πορευτούμε  ώστε να ανατραπεί το υπάρχων καθεστώς και να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος του Έλληνα Νοσηλευτή/τριας, αλλά και γενικότερα το Ε.Σ.Υ. ώστε ο Έλληνας πολίτης να λαμβάνει Νοσηλευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.