Οι ασφαλείς αναλογίες Νοσηλευτών προς ασθενείς, σώζουν ζωές!

Posted on July 20, 2017, 11:40 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

 

Δελτίο Τύπου 

20/07/2017

Οι ασφαλείς αναλογίες Νοσηλευτών προς ασθενείς, σώζουν ζωές!

H Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ)  υπέβαλε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων  και στο Προεδρείο της Βουλής την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, ενυπόγραφο ψήφισμα 6.538 πολιτών με αίτημα την άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον τρόπο στελέχωσης των Δημόσιων Δομών παροχής υπηρεσιών Υγείας με νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΔ 87/1986), κατά τρόπο που να συνάδει με τα Διεθνή πρότυπα και τους Δείκτες στελέχωσης, ούτως ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.

 

Συγκεκριμένα, εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισμα παρέλαβε ο Βουλευτής και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κος Σάκης Παπαδόπουλος.. Εκ μέρους της Κ.Ο. της ΝΔ, το ψήφισμα παρέλαβαν οι κύριοι Βασίλης Οικονόμου ως υπεύθυνος του Τομέα Υγείας και Νικήτας Κακλαμάνης ως Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Ακολούθως, οι εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας συναντήθηκαν και παρέδωσαν το ψήφισμα των πολιτών στους κυρίους Β.Έξαρχο και Β.Κεγκέρογλου ως εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ καθώς και στον κύριο Δ. Κρεμαστινό ως έτερο Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε για τον ίδιο σκοπό με τον Βουλευτή του ΚΚΕ και Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου κύριο Γεώργιο Λαμπρούλη, καθώς και με τον κύριο Γρηγόρη Ψαριανό, Βουλευτή με Το Ποτάμι.

Τέλος, εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, το ψήφισμα παρέλαβε ο Βουλευτής και υπεύθυνος Τομέα Υγείας κύριος Ιωάννης Σαρίδης ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του κόμματος κύριος Βασίλης Λεβέντης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ψήφισμα υπεβλήθη και στην Ειδική Γραμματεία του Προέδρου του Κοινοβουλίου κυρίου Βούτση, με τη δέσμευση ότι θα εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και ότι οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Β.Κεγκέρογλου και Ε. Χριστοφιλοπούλου υπέβαλαν ήδη σχετική αναφορά προς τους Αρμόδιους Υπουργούς Υγείας μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας που ακολούθησε, πραγματοποιήθηκε θετική αποτίμηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που ανελήφθη στις 12 Μαϊου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, και αποφασίστηκε η συνέχιση της συλλογής υπογραφών από τους πολίτες στο εν λόγω ψήφισμα, έως την ημέρα που η πολιτική βούληση για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στελέχωσης όπως σήμερα ομόφωνα εκφράστηκε από όλες τις Πολιτικές δυνάμεις του Δημοκρατικού τόξου, μετουσιωθεί σε πράξη μέσω της ανάληψης αντίστοιχης νομοθετικής πρωτοβουλίας από την Κυβέρνηση.

Γρ. Τύπου ΠαΣΟΝοΠ

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.