Συνάντηση με Υπεύθυνη Κοινοβουλευτικού ελέγχου Τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου

Posted on October 04, 2017, 10:07 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 2 secs

                        Αθήνα, 04/10/2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με Υπεύθυνη Κοινοβουλευτικού ελέγχου Τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου 

 

 

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) συναντήθηκε χθες, με την Υπεύθυνη Κοινοβουλευτικού έργου του Τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου με αφορμή το πέρας της διαβούλευσης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας :¨Ρυθμίσεις για την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και το Νοσηλευτικό Κλάδο¨.

 

            Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κος Μπαργιώτας καθώς και ο τέως Βουλευτής και νυν Σύμβουλος του Τομέα Υγείας, κος Καρύδης.

            Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας είχαν την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και γόνιμου διαλόγου με τα Στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπου αρχικά διαπιστώθηκε η κοινή εκτίμηση για την ανάγκη εκδημοκρατισμού του Ρυθμιστικού Φορέα των Νοσηλευτών, μέσω του προτεινόμενου εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.

            Η κα Χριστοφιλοπούλου ξεκαθάρισε ότι το παρόν νομοσχέδιο βρίσκει το κόμμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σύμφωνο, σε ότι αφορά τη δημιουργία ενός ενιαίου Κλάδου για το σύνολο του Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, καθώς και για την ανάγκη συμμετοχής και των συναδέλφων μας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ρυθμιστικό Φορέα, ούτως ώστε να υπάρξει έλεγχος σε όλο το εύρος άσκησης της Νοσηλευτικής.

            Ευθυγραμμίστηκε μάλιστα με τη δήλωση του Βουλευτή και πρώην Καθηγητή στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ κου Λεωνίδα Γρηγοράκου προς την Ομοσπονδία μας πριν από λίγες ημέρες, ότι το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί κομμάτι της θεσμικής παρέμβασης που ο ίδιος ως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επιθυμούσε να προωθήσει το 2014, αλλά δεν πρόλαβε λόγω των Πολιτικών εξελίξεων.

            Ωστόσο, η κα Χριστοφιλοπούλου εξέφρασε την ένστασή της αναφορικά με το χρόνο που η παρούσα Κυβέρνηση επέλεξε προκειμένου να νομοθετήσει, από τη στιγμή που ήδη κυβερνά περισσότερο από δύο χρόνια και κυρίως μετά την προκήρυξη αρχαιρεσιών από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς την, ως μή Πολιτικά ορθή επιλογή.

 

                                                            Γραφείο Τύπου ΠαΣΟΝοΠ

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.