Να διαπομπεύσει δημόσια τη Νοσηλεύτρια ???????

Posted on December 10, 2017, 9:37 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 3 secs

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αθήνα 10/12/2017

 

Με αφορμή το περιστατικό που κατήγγειλε δημόσια από την προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Πολάκης, και αφορά τις ελλείψεις ιματισμού στο νοσοκομείο “ΣΙΣΜΑΝΌΓΛΕΙΟ”, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (Πα.Σ.Ο.Νο.Π) επιθυμεί να τοποθετηθεί ως εξής:

Ομόφωνα τα μέλη του ΓΣ και της ΕΕ της Ομοσπονδίας, θεωρούμε ανάρμοστη και καταδικαστέα την προτροπή που φέρεται να έδωσε συνάδελφός μας προς τους συνοδούς «να φέρουν σεντόνια από το σπίτι τους», στο αίτημά τους για αλλαγή ιματισμού ασθενούς.

 

Ωστόσο ο τρόπος που επέλεξε ο Αν. Υπουργός να αντιδράσει και κυρίως το γεγονός ότι ανακάλυψε μηχανισμούς … παρακράτους πίσω από το ατυχές αυτό περιστατικό, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Αποτελεί θεμελιώδη αρχή ότι σε κάθε αστοχία πρωτίστως αναζητούμε τις ελλείψεις και τα κενά στις διαδικασίες που ακολουθούνται, προκειμένου να αποτρέψουμε την επανάληψη της αστοχίας.

 

Προηγείται πάντα το «Τι φταίει» ή «τι έφταιξε» προκειμένου να ανασχεδιάσουμε εάν χρειαστεί όλη τη διαδικασία, και να γίνει παράδειγμα εκρίζωσης κακώς κειμένων και στο χώρο της Υγείας και στο σύστημα γενικότερα όπου εμπλέκονται διαδικασίες και άνθρωποι. Στην αναζήτηση επομένως στο «τι φταίει», μπορεί να αποκαλυφθεί ότι η διαδικασία ήταν λανθασμένη χωρίς δόλο, ενώ, έπεται ή όχι, και η εμπλοκή φυσικών προσώπων.

 

Υπό αυτή την έννοια, αντί ο Αν. Υπουργός να διαπομπεύσει δημόσια τη Νοσηλεύτρια της βάρδιας, όφειλε να ακολουθήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες προκειμένου να διαπιστώσει γιατί συνέβη αυτό που συνέβη, και να παρέμβει ώστε η αλυσίδα προμήθειας ιματισμού να λειτουργεί απρόσκοπτα όλο το 24ωρο.

 

Ως εκ τούτου, η επιλογή του να αποδώσει χαρακτηρισμούς «παρακράτους» και «προθέσεις αντιπολιτευτικής διάθεσης» στους συναδέλφους μας, κρύβει τη σπουδή του να αποποιηθεί των ευθυνών του ως ο καθ ύλην αρμόδιος να θεραπεύσει την όποια αστοχία.

 

 

Γραφείο Τύπου Πα.Σ.Ο.Νο.Π

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.