Εκλογικές Διαδικασίες 2ο Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Αττικής

Posted on November 12, 2018, 9:40 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 6 secs

 

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (Πα.Σ.Ο.Νο.Π) είναι Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο (με Πρωτοβάθμια Σωματεία ανά την επικράτεια) και η μόνη Ομοσπονδία που από το 2002 εκπροσωπεί το σύνολο της Νοσηλευτικής Κοινότητας ανεξαρτήτως βαθμίδας (ΠΕ, ΤΕ. ΔΕ ), μακριά από εμάς η λογική της διάσπασης , που τόσα χρόνια ταλανίζει τον χώρο μας, αλλά και από κομματικές εξαρτήσεις που γιγάντωσαν τη διαπλοκή και απαξίωσαν το Συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και το Συνδικαλισμό ως έννοια στη συνείδηση της κοινωνίας, παρ’ ότι αποτελεί κύτταρο της Δημοκρατίας!

Όραμά μας είναι μια ενιαία Νοσηλευτική στην Ελλάδα, καθώς και ένας ενιαίος Νοσηλευτικός Επαγγελματικός Κλάδος, μέσα στον οποίο θα λειτουργούμε ως διακριτή επαγγελματική ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε ότι αφορά τον τρόπο πρόσληψης, αξιολόγησης και εξέλιξης, μισθολογικής αποζημίωσης, ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού καθεστώτος, και όχι ως απλοί δημόσιοι υπάλληλοι, υπαγόμενοι στις γενικές διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.

Χρόνιο πρόβλημα του χώρου της Νοσηλευτικής είναι η διάσπαση και η επικράτηση του «διαίρει και βασίλευε», που αποτελεί τροχοπέδη για οποιαδήποτε διεκδίκηση βελτίωσης των συνθηκών εργασίας μας και της επαγγελματικής μας καταξίωσης.

Οι δυσκολίες της εργασιακής μας καθημερινότητας, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες κρίσης, πρέπει να σφυρηλατήσουν ισχυρούς δεσμούς ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ μας.

Συνάδελφοι, όσα κι αν μας χωρίζουν, είναι σίγουρα λιγότερα απ’ αυτά που μας ενώνουν.

Στις δύσκολες εποχές στις οποίες ζούμε και απέναντι στις εξελίξεις οι οποίες θα ακολουθήσουν, η Νοσηλευτική Κοινότητα θα πρέπει ενωμένη να διεκδικήσει την αποκατάσταση των στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι η μοναδική φορά που η Νοσηλευτική Κοινότητα κέρδισε κάτι, ήταν όταν η Πα.Σ.Ο.Νο.Π διεκδίκησε και κέρδισε την καταβολή του Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού επιδόματος για όλη τη Νοσηλευτική Κοινότητα ( ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) , χωρίς να αποκλειστεί καμιά εκπαιδευτική βαθμίδα.

Σας καλούμε λοιπόν, να στρατευτείτε και να στηρίξετε έμπρακτα την ενότητα του κλάδου, γιατί μόνο όλοι μαζί, μπορούμε!

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενεργό συμμετοχή σας στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο 2ο Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Αττικής, που θα πραγματοποιηθούν την

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 στα εξής Νοσοκομεία:

 

ΚΑΤ, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Γ. ΓΕΝΗΜΜΑΤΑΣ, ΣΩΤΗΡΙΑ.

– Ας μην αφήσουμε λοιπόν άλλους να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς!

– Ενημερωνόμαστε για όσα συμβαίνουν σχετικά με το επαγγελματικό μας μέλλον!

– Συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στα «κοινά»!

– Συνδιαμορφώνουμε τις εξελίξεις που μας αφορούν!

– Αντιστεκόμαστε στο μεγαλύτερο εχθρό της Δημοκρατίας, που είναι η αδιαφορία και η παραίτηση!

Για τη δράση της Ομοσπονδίας μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα: www.pasonop.gr

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Τσόλας Γεώργιος

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.