ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Posted on June 12, 2019, 8:58 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 48 secs

    

    Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (Πα.Σ.Ο.Νο.Π),  κατόπι της καταγγελίας που έλαβε από τις Νοσηλεύτριες κυρίες  Μ.Ο και Ν.Ε. για αντικανονικό και παράνομο υποβιβασμό από τη θέση τους στη Νοσηλευτική Ιεραρχία καλεί το διοικητή του νοσοκομείου  Γενικό Κρατικό Νίκαιας  << Άγιος Παντελεήμων>>    όπως  << επανέλθει στην τάξη >>  και προχωρήσει στην ανάκληση της εν λόγο απόφασης .

        Η απόφαση αυτή σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με τον οργανισμό του νοσοκομείου που επικαλείται, βρίθει προχειρότητας , χωρίς καμία αιτιολογία που να απορρέει από τις διατάξεις  της νομοθεσίας  << περί αναπλήρωσης προϊσταμένων >> ( Ν.3528/2007 άρθρο 87 καθώς και την ισχύ των διατάξεων του Ν.4369/2016 άρθρο 33).

         Η δε επικαλούμενη εισήγηση της Διευθύντριας Νοσηλευτικής  Υπηρεσίας  αποτελεί υποκειμενική κρίση ,  καθότι δεν υπάρχει καμία έγγραφη αναφορά εκ μέρους της προς τις εν λόγω  υπαλλήλους, για <<μειωμένη αποτελεσματικότητα ή ανικανότητα κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων >>,   – αντίθετα βαθμολογούνται με άριστα και ουδέποτε έχει ασκηθεί οποιαδήποτε πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους .

       Οφείλει να γνωρίζει ο κος διοικητής ότι << το αποφασίζομεν και διατάσσομεν >> επιλεκτικά με γενικεύσεις και αοριστολογίες  χωρίς  την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών μας γυρίζει σε εποχές που δεν θυμίζουν δημοκρατικά καθεστώτα  και ότι <<στη δημοκρατία και οι κρίνοντες κρίνονται >>.

      Η μεροληπτική και απαξιώτικη προς την υπάρχουσα  νομοθεσία απόφαση  υφέρπει σκοπιμοτήτων που ο ίδιος γνωρίζει. Διαταράσσει την εργασιακή ειρήνη , προκαλεί αναστάτωση μεταξύ των υπαλλήλων ,τους οδηγεί σε δικαστικές περιπέτειες  και αντίστοιχες πρακτικές είναι επικίνδυνες  για τη δημοσιά διοίκηση.

     Η Ομοσπονδία μας εγκαλεί τον Διοικητή του Νοσοκομείου στην ανάκληση της απόφαση αυτής άμεσα.

            Γραφείο Τύπου ΠαΣΟΝοΠ

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.