Συνάντηση της Πα.Σ.Ο.Νο.Π με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Posted on February 14, 2020, 7:35 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 4 secs

13-02-2020

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση της Πα.Σ.Ο.Νο.Π με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή υπόμνημα της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού προς τον Υπουργό Υγείας κο Κικίλια με θέμα ” Υπόμνημα για το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον “Κλάδο Νοσηλευτών” ,πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/02/2020, συνάντηση μελών της ΕΕ της Πα.Σ.Ο.Νο.Π. με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κο Πρεζεράκο, μέρος της οποίας παρακολούθησε και ο Υπουργός Υγείας κος Κικίλιας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας Κλάδου. Από πλευράς της Ομοσπονδίας αναπτύχθηκε, με επιχειρήματα, η πάγια θέση μας για τη θεσμοθέτηση Ενιαίου Επαγγελματικού Κλάδου  Νοσηλευτικού Προσωπικού που να συμπεριλαμβάνει όλες τις Επαγγελματικές Κατηγορίες Νοσηλευτικού προσωπικού (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ) με σαφώς διακριτά επαγγελματικά βαθμολογικά και μισθολογικά δικαιώματα, των Μαιών-Μαιευτών, καθώς και των Επισκεπτών-τριών Υγείας. 

Τα μέλη της Ε.Ε επιτροπής τοποθετήθηκαν σχετικά με το επερχόμενο νομοσχέδιο επισημαίνοντας πως,  σύσταση “κλάδου”  όταν δεν προβλέπει παραμέτρους: κλαδικού μισθολογίου, ή και συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις ” δεν είναι επαγγελματικός κλάδος αλλά κάτι άλλο…………..  για τη Νοσηλευτική Κοινότητα”.

Επαγγελματικός Κλάδος που δεν περιλαμβάνει το σύνολο του Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ)  το μόνο που θα καταφέρει είναι να διχάσει για ακόμη μια φορά την Νοσηλευτική Κοινότητα.

Γραφείο Τύπου Πα.Σ.Ο.Νο.Π

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.