Αίτημα – Αναβολή αρχαιρεσιών στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος

Posted on September 23, 2020, 12:06 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 20 secs

                                                                 Αθήνα , 16/09/2020

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια

ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΑΙΤΗΜΑ

Θέμα:

Αναβολή αρχαιρεσιών στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος λόγω του 2ου κύματος  της Πανδημίας SARS-COV 2, αλλά και για λόγους αντιπροσωπευτικότητας του Νοσηλευτικού Επαγγέλματος.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,                  

Την κρίσιμη χρονική περίοδο, που βιώνουμε είναι όσο ποτέ αναγκαίο να αποφευχθούν περισπασμοί και μισαλλοδοξίες και ζητούμε την παρέμβασή σας, ως καθ΄ύλη εποπτεύων Υπουργός,  προκειμένου να αναβληθούν οι αρχαιρεσίες στο ΝΠΔΔ της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος για 2 εξαιρετικά επείγοντες λόγους:

Με κύρια δεδομένα:

  1. Τις συνθήκες υγιεινής που διαμορφώνει η Πανδημία και – που ως μέλη της Νοσηλευτικής Κοινότητας υποχρεούμαστε δια νόμου αλλά και ως επαγγελματίες – με υψηλό το αίσθημα ευθύνης να τηρούμε κανόνες και να μη συμμετέχουμε σε μαζικές συγκεντρώσεις (συνέδρια, πόσο μάλλον συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες), όπως αυτό προβλέπεται στο άρθρο 20, μέρος Β΄: Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας, που είναι για ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται η παράταση της θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, μέχρι 31/12/2020.
  2. Την απαξίωση της αντιπροσωπευτικότητας των επαγγελματιών που κατ΄ουσίαν, και όχι κατ’ επίφαση ασκούν Νοσηλευτικό έργο στα νοσηλευτικά ιδρύματα

Ζητούμε με τις πλέον ώριμες συνθήκες να το επιβάλλουν,

  • Την αναβολή των αρχαιρεσιών στο ΝΠΔΔ της ΕΝΕ, πέρα της εκ του νόμου υλοποίησής τους δηλαδή το Νοέμβριο του 2020

  • Την τροποποίηση του καταστατικού της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και ένταξη και των ΔΕ βοηθών Νοσηλευτών στα Μητρώα του Νομικού προσώπου, προκειμένου το ΝΠΔΔ κατ΄ουσίαν να ελέγχει τη νομιμότητα των επαγγελματιών όσο ασκούν Νοσηλευτικό έργο στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, σύμφωνα με παράμετρο από τον ήδη καταστατικό του χάρτη

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

Με εκτίμηση

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

      Ο  Πρόεδρος                          Η Γ. Γραμματέας    

Γεώργιος Τσόλας                                         Θωμαή Ασλάνογλου

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.