4/12/2020

Η αλήθεια είναι ότι βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, με δεκάδες συναδέλφους να νοσούν. Το επίπεδο στελέχωσης να μην καλύπτει κανένα στοιχειώδες μοντέλο , μέτρα προστασίας με το σταγονόμετρο , συνάδελφοι μας να έχουν γίνει μπαλάκι της διοίκησης ώστε να καλύψουν τις τεράστιες τρύπες του ΕΣΥ. Συν όλα τα άλλα  χιλιοειπωμένα προβλήματα …….

Και από την άλλη να βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για την ΕΝΕ. Η σημερινή  καταγγελία καταπέλτης του π. Αν Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη μας έδωσε το έναυσμα να παρέμβουμε στο Υπουργείο Υγείας.

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Υγείας  κ. Β. Κικίλια

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

 Με αφορμή τις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στη σελίδα του πρώην Υφυπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη στο Facebook, (επισυνάπτεται σχετική εικόνα) που κατά τη γνώμη μας, είναι βαρύτατες για την ΕΝΕ και τη δράση των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, θεωρούμε ότι είστε υποχρεωμένος να λάβετε ξεκάθαρη θέση και να ελέγξετε όλα τα καταγγελλόμενα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ.  Πολάκης σε λίγες μέρες καταγγέλλει την ΕΝΕ για παρατυπίες αν όχι παρανομίες.

Στην  τόσο δύσκολη περίοδο που περνάμε, ειδικά εμείς οι υγειονομικοί λειτουργοί, είναι μεγάλη πρόκληση για όλους -αλλά και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας η ΕΝΕ- να κάνει όλα όσα αναφέρονται από τον κ. Πολάκη, χωρίς να λογοδοτεί – αν όχι διοικητικά – τουλάχιστον ηθικά.

Συντασσόμενοι με την προτροπή του καταγγέλλοντος, πιστεύουμε ότι πρέπει να τοποθετήσετε μια αντιπροσωπευτική προσωρινή διοίκηση στην ΕΝΕ (και με την ευκαιρία της λήξης της θητείας της από προχθές 2/12/20) που θα διενεργήσει εκλογές με απλή αναλογική συμπεριλαμβάνοντας και τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών που ειδικά τώρα σηκώνουν ίσο βάρος με τους Νοσηλευτές στη μάχη με την πανδημία.

Εξάλλου, όλα τα ευρωπαϊκά όργανα εκπροσώπησης των νοσηλευτών περιλαμβάνουν και τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτές, πράγμα που γνωρίζει καλά η ΕΝΕ μιας και ανήκει στο ENC στο οποίο πρόεδρος είναι ΔΕ Βοηθός Νοσηλευτής.

Μην αφήσετε μια τέτοια φήμη να καθορίσει  το συνολικό ήθος των Νοσηλευτών της χώρας και να είναι αιτία, μια χούφτα άνθρωποι.

Δεν αξίζει στους πολλούς που μοχθούμε στις βάρδιες να αμαυρωνόμαστε από μια μικρή ομάδα άεργων ευνοημένων.

Γρ. Τύπου ΠαΣΟΝοΠ