ΠαΣΟΝοΠ – Συνάντηση με την Αναπλ. Υπουργό κα Μίνα Γκάγκα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου, με την Αναπλ. Υπουργό κα Μίνα Γκάγκα, και μέλη της ΕΕ της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού για σημαντικά θέματα που απασχολούν τη ρύθμιση του Νοσηλευτικού επαγγέλματος διαχρονικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπως είναι οι υπηρεσιακές μεταβολές, οι κρίσεις, η υποστελέχωση, οι προσλήψεις καθώς και τα σημαντικά οφέλη της θεσμοθέτησης Ενιαίου Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου. Στο θέμα των προσλήψεων η κα Γκάγκα μετέφερε τις πραγματικές δυνατότητες του Υπουργείου Οικονομικών και πώς αυτό επηρεάζει το ΥΥΚΑ στη διαχείριση σε θέμα προκηρύξεων. Ενώ στις προθέσεις είναι να τεθούν σε εφαρμογή κρίσεων με διαφανείς διαδικασίες. Στη συζήτηση δεν απέφυγε καμία πλευρά να θίξει τις επίμαχες Υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τα καθηκοντολόγια, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ή ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ των Υπουργικών Αποφάσεων  από πλευράς της Ομοσπονδίας, που εκ του προχείρου συντάχθηκαν χωρίς καμία διαβούλευση στο ΕΣΑΝ και εξέθεσαν την ηγεσία του Υπουργείου.

Από πλευράς της Ομοσπονδίας, ζητήθηκε  να αποσυρθούν οι Υπουργικές αποφάσεις διότι έχει φέρει σε αδιέξοδο το σύνολο της Νοσηλευτικής Κοινότητας, τις Διευθύνσεις των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και τις «υμέτερες» Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Ξεκάθαρα τοποθετήθηκαν ομόφωνα τα μέλη της ΕΕ ότι:

«Όσες «νομικές αλχημείες θα προσπαθήσουν να γίνουν από πλευράς του Υπουργείου – για να περιγράψουν την Ελληνική πραγματικότητα, (όπου οι ΔΕ βοηθοί νοσηλευτών θα εργάζονται άλλοτε με «ανάθεση» ή άλλοτε  από «ανάγκη»), θα καταπέσουν διότι η « ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ». Για αυτό ακριβώς είναι αδιανότητο για την ΠΑΣΟΝΟΠ να συναινέσει σε κάτι ανάλογο.

Ο Πρόεδρος της ΕΕ της ΠΑΣΟΝΟΠ, κος Γιώργος Τσόλας, επέμενε εκφράζοντας το σύνολο του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ότι η μία και μοναδική λύση είναι η θεσμοθέτηση του Ενιαίου Επαγγελματικού Κλάδου ως τη μοναδική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης προκειμένου το επάγγελμα να αυτορυθμιστεί.

Γραφείο Τύπου Πα.Σ.Ο.Νο.Π