ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΟΝΟΠ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Κ.ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου κ. Γεώργιου Τσόλα του αναπληρωτή ταμία κ. Στυλιανού Κατσικαρέλη και του έφορου δημοσίων σχέσεων κ .Μάριου Πάντζαλη της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) με τον Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική  Συμμαχία κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.


Η συζήτηση έγινε σε ένα ομολογουμένως θετικό κλίμα αντιλαμβανόμενες και οι δυο πλευρές την ανάγκη μεταρρυθμίσεων.


Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν γενικότερα τον χώρο της Υγείας καθώς και ειδικά θέματα που αφορούν τη Νοσηλευτική Κοινότητα. Από την πλευρά της Ομοσπονδίας ιδιαίτερη μνεία έγινε στο πρόβλημα της τραγικής υποστελέχωσης των δομών υγείας της Χώρας που ξεπερνά τα όρια της επικινδυνότητας καθώς και της γενικότερης απαξίωσης του Εθνικού συστήματος υγείας ,από την πλευρά της ΠαΣΟΝοΠ κατατέθηκαν προτάσεις αναφορικά με τα σύγχρονα  και ασφαλή δεδομένα στελέχωσης καθώς και της άμεσης επιτακτικής ανάγκης αλλαγής των  Οργανισμών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Χώρας για να συμβαδίζουν με τα σύγχρονα δεδομένα.


Επί πρόσθετα τονίστηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας Ειδικού Ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού στο Εθνικό σύστημα Υγείας που θα περιλαμβάνει ειδικές ρυθμίσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του επαγγέλματος.


Στην αναφορά για την λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων η απάντηση της Ομοσπονδίας είναι ότι αποτελεί πάγια θέση μας η ενίσχυση του δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας με τις αναγκαίες προσλήψεις επαγγελματιών υγείας έτσι ώστε να επιτευχθεί η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων για την κάλυψη  των αναγκών υγείας των ασθενών χωρίς μετακύληση του κόστους νοσηλείας στους ίδιους. Με το νέο Νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί η Κυβέρνηση ωθεί το Εθνικό σύστημα υγείας προς την Ιδιωτικοποίηση.




Γρ. Τύπου ΠαΣΟΝοΠ