Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε Ευρεία Συνδιάσκεψη Νοσηλευτικών Φορέων , στο Πολιτιστικό Κέντρο – πρώην Σχολής Ουρσουλινών,

στο πλαίσιο του Επιστημονικού Συνεδρίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος.

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (Πα.Σ.Ο.Νο.Π) κλήθηκε να συμμετέχει στη Συνδιάσκεψη μετά από πρόσκληση του Προεδρείου του ΕΣΝΕ.

Τα Θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες Φορείς, και όσους παρακολούθησαν, δια ζώσης τη Συνδιάσκεψη, ο ρόλος του ΕΣΑΝ,  τα θέματα της Εκπαίδευσης, της Αξιολόγησης, η ανεπαρκής στελέχωση σε Νοσηλευτικό Προσωπικό.

Εκπρόσωπος της Πα.Σ.Ο.Νο.Π, ήταν η κα Μαρία Μοσχοπούλου, μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας. Στην τοποθέτησή της, για τα φλέγοντα θέματα της Συνδιάσκεψης, αναφέρθηκε στις Διαχρονικές Θέσεις της Ομοσπονδίας για Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση για το σύνολο της Νοσηλευτικής Κοινότητας.

Σχετική αναφορά έγινε για την έλλειψη προσωπικού στις δημόσιες δομές, τα στοιχεία που έχει η Ομοσπονδία, αλλά και για το Ψήφισμα « Οι Ασφαλείς αναλογίες Νοσηλευτών Προς Ασθενείς Σώζουν Ζωές» πρωτοβουλία της Πα.Σ.Ο.Νο.Π στο avaaz.org, προκειμένου να πιέσουμε προς για ένα ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ, ως αντικατάσταση αναχρονιστικών Προεδρικών Διαταγμάτων της χώρας μας,  που καμία σχέση δεν έχουν με όσα περιγράφει ο ΟΟΣΑ περί ασφαλών αναλογιών Νοσηλευτών ανά ασθενή.

«Το γεγονός ότι μάθαμε να εργαζόμαστε με χαμηλά standards δε σημαίνει ότι αυτό είναι το σωστό» ανέφερε η κα Μοσχοπούλου.

 

Γραφείο Τύπου ΠαΣΟΝοΠ