Αριστοτέλους 73 τκ 10434 Αθήνα                                                                                                                  Αθήνα, 08/05/2018

2108234914 / 6932608067

www.pasonop.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Κοινή συνέντευξη τύπου ΠαΣΟΝοΠ με Εκπροσώπους Ασθενών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών (12η Μαΐου)

  

Στο πλαίσιο της οικουμενικής εβδομάδας δράσεων από τις 07 έως τις 13 Μαΐου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Νοσηλευτών, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (Πα.ΣΟ.Νο.Π) παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου από κοινού με Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Συλλόγους Ασθενών την Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 και ώρα 11:00π.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας. αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με θέμα: «οι ασφαλείς αναλογίες Νοσηλευτών – ασθενών, σώζουν ζωές» σε συνέχεια του περσινού ψηφίσματος που διοργάνωσε η Ομοσπονδία μας.

Η Πα.Σ.Ο.Νο.Π ως εκπρόσωπος της Επαγγελματικής Ομάδας Νοσηλευτών, Β. Νοσηλευτών, Μαιών/ μαιευτών, Επισκεπτών Υγείας και οι εκπρόσωποι Ασθενών, υπογράφουμε και ζητούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και το  Ελληνικό Κοινοβούλιο τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου  για σύγχρονες και ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτικού προσωπικού ανά ασθενή σύμφωνα με τους Διεθνείς Δείκτες και Πρότυπα, και την κάλυψη των πραγματικών αναγκών στελέχωσης των δημοσίων δομών Υγείας- πρόληψης, θεραπείας και περίθαλψης-  σε όλη την Επικράτεια σε Πρωτοβάθμιο, Δευτεροβάθμιο και Τριτοβάθμιο Επίπεδο. Απαιτούμε Ποιότητα Ασφάλεια και Αξιοπρέπεια ως λήπτες των Υπηρεσιών Υγείας.

Συμμετείχαν οι κάτωθι:

 

 • Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από νευροϊνωμάτωση ¨Ζωή με NF¨ – Λ. Σωτηροπούλου (Πρόεδρος)

 • Όμιλος εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ Σ. Τζώρτζος (Μέλος ΔΣ)

 

 

 • Πανελλήνιος Σύλλογος Πνευμονικής Ίνωσης “Πνεύμονες Ζωής”Σ. Παναγιωτόπουλος (Πρόεδρος) και Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ένωσης Σπάνιων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.Π.Α. )

 

 

 • Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων/Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) – Γ. Γεμιστού (Αντιπρόεδρος), Μ. Τριανταφύλλου (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων)

 

 • Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά & Νήσων – Γ. Γεμιστού (Πρόεδρος), Μ. Δασκαλάκη (Γ. Γραμματέας)

 

 • Ένωσης Γονέων & Φίλων Ατόμων Σύνδρομο Rett “ Άγγελοι Γής” Ν. Βαζούρα (Πρόεδρος)

 

 

Οι εκπρόσωποι των Ασθενών, υπέβαλαν σύντομο Υπόμνημα για τις ανάγκες των ασθενών τους και την αναγκαιότητα της ασφαλούς στελέχωσης, ενώ υπέγραψαν και το ψήφισμα ασφαλούς στελέχωσης που υποβλήθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

 

Συμφωνήθηκε από κοινού η αποστολή του σχετικού ψηφίσματος στους Ευρωβουλευτές και Βουλευτές μας .

 

Ιδιαίτερη ήταν και η συμμετοχή των Συλλόγων Ασθενών της Περιφέρειας, όπου λόγω της δυσκολίας τους να παραβρεθούν, υπέγραψαν το ψήφισμα ή έστειλαν κείμενα συμπαράστασης σε αυτή τη δράση, προάσπισης του Νοσηλευτικού Επαγγέλματος και προάσπισης των συμφερόντων των ασθενών για Ποιότητα, Αξιοπρέπεια και Ασφάλεια στην παροχή υπηρεσιών Υγείας.

 

Επιστολή συμπαράστασης – Υπογραφή ψηφίσματος, απέστειλαν οι:

 • Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.Π.Α) – Μ. Λάμπρου (Πρόεδρος)
 • Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορητικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ. Α) – Α. Βαδαλούκα (Πρόεδρος)
 • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών Άρτας– Κ. Βασιλείου (Γεν. Γραμματέας)
 • Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ν. Δράμας (ΑμεΑ)- Δημ. Μπόσκος (Πρόεδρος)
 • Σύλλογος Διαβητικών Ν. Δράμας – Π. Τορούνογλου (Πρόεδρος)
 • Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Δράμας – Α. Κοντρόπουλος (Πρόεδρος)
 • Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Δράμας – Ε. Σαραφίδου (Πρόεδρος)
 • Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ Άλμα ζωής” Θεσσαλονίκης– Κ. Δερεκενάρη (Πρόεδρος)

 

 

 

Γραφείο Τύπου ΠαΣΟΝοΠ