Η παρουσία της Πα.Σ.Ο.Νο.Π. – QueD 2018 στα Ιωάννινα.

Posted on December 10, 2018, 9:22 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 2 secs

 

Η παρουσία της ΠαΣΟΝοΠ στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποιότητας και Εκπαίδευσης (QueD 2018) στα Ιωάννινα.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνέδριου Ποιότητας και Εκπαίδευσης (QueD 2018) στα Ιωάννινα, που συνδιοργάνωσαν οι Νοσηλευτικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Γενικού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων στις 7- 8 Δεκέμβρη.

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (Πα.Σ.Ο.Νο.Π) με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής να συμμετέχει στις εργασίες και να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη του Συνεδρίου.

Τον Πρόεδρο της Πα.Σ.Ο.Νο.Π, κο Γεώργιο Τσόλα, εκπροσώπησε η κα Αθανασία Δέλλιου, Αν. Γραμματέας της ΕΕ, ενώ η κα Ζωή Αποστολίδου και ο κος Παύλος Παπαδόπουλος, μέλη του ΓΣ της Ομοσπονδίας παραβρεθήκαν επίσης.

Η ποιότητα και η εκπαίδευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες στις υπηρεσίες υγείας και ήταν και ένα από τα θεμελιώδη συμπεράσματα του Συνεδρίου. Ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κος Γιαννόπουλος, ανέφερε το πέρασμα των Νοσηλευτικών σχολών στα ΑΕΙ και τις μεταβατικές διατάξεις που αναμένονται και τη διέξοδο των ΔΕ και ΤΕ συναδέλφων. Ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το Νοσηλευτικό Κλάδο.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος του ΕΣΑΝ, κος Δ. Τζιάλλας, έκανε λόγο για «την ανάγκη αναδιοργάνωσης των προγραμμάτων σπουδών, της εκπαίδευσης,  των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων» όπως αυτά διατυπώνονται και στο κοινό διάλογο με τους Φορείς της Νοσηλευτικής, στον οποίο και συμμετέχουμε ως Ομοσπονδία.

Η κα Δέλλιου στο χαιρετισμό της ανέφερε χαρακτηριστικά :

« Όλοι μας βιώνουμε τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης, πολυεπίπεδης Κρίσης. Για όλους εμάς στην ΠΑΣΟΝΟΠ, η Κρίση αυτή δεν είναι μόνο οικονομική ή Πολιτική, αλλά είναι πρωτίστως Κρίση αξιών.

Γιατί μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν έχει κατανοήσει ή αρνείται να πιστέψει την αναγκαιότητα των διαρθρωτικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην ίδια την κοινωνία. Δε θα καταχραστώ το χρόνο σας από το φιλόξενο τούτο βήμα, για όσα έγιναν ή δεν έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Θέλω να αναφερθώ στο όραμα και στην ελπίδα, που δεν πρέπει ούτε στιγμή να σβήσουν από τη σκέψη όλων μας.

Στο όραμά μας για κάτι καινούριο που πρέπει να χτίσουμε μαζί, πάνω στα συντρίμμια, σε στέρεες βάσεις τούτη τη φορά.

Στο όραμα μιας σύγχρονης δημοκρατίας, μιας ανοικτής αλλά και ανεκτικής κοινωνίας.

Η ελπίδα είναι όραμα, και το όραμα η μόνη μας ελπίδα.

Η αξιοκρατία και η εντιμότητα είναι και αυτή όραμα.

Η διαφάνεια  και η ισονομία είναι και αυτή όραμα.

Η ανοχή στην διαφορετικότητα και ο σεβασμός είναι όραμα.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Όραμά μας είναι να δούμε κάποτε, και τη Νοσηλευτική σε αυτή τη χώρα ενωμένη, στη θέση που της αξίζει. Τη σύσταση Ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου, που διαχρονικά ως μεταρρύθμιση καθυστερεί και διαχρονικά μόνο εξαγγέλλεται !!

Την Ελληνίδα Νοσηλεύτρια εκτός από γυναίκα, μάνα, σύντροφο, την οραματιζόμαστε αφυπνισμένη επαγγελματία, ικανή να διεκδικεί τα δικαιώματά της ως ισότιμη επιστήμονας στη θεραπευτική ομάδα.

Μεταφέρω το χαιρετισμό του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πα.Σ.Ο.Νο.Π. κου Γεωργίου Τσόλα, και εύχομαι οι εργασίες του Συνεδρίου, να συμβάλλουν στην προσπάθεια όλων μας να βελτιωθούμε ως επαγγελματίες υγείας, στον προβληματισμό για την οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας πολιτών, για ένα πιο ελπιδοφόρο «αύριο» για μας και τα παιδιά μας».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠαΣΟΝοΠ

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.