ΠαΣΟΝοΠ – Φωταγωγήθηκαν οι πόλεις για τους Νοσηλευτές

Posted on May 18, 2020, 10:03 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 2 secs

18-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Φωταγωγήθηκαν οι πόλεις για τους Νοσηλευτές

Συμβολική φωταγώγηση κτιρίων στους Δήμους της χώρας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το Νοσηλευτικό Προσωπικό, πραγματοποίησαν 7 Δήμοι της χώρας στις 12 Μαΐου στις 9μμ, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα – κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας.

Για την πρωτότυπη, για τα νοσηλευτικά δεδομένα, δράση συνεργάστηκαν η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ)

Μηνύματα ωστόσο απέστειλαν και οι Δήμαρχοι των Πόλεων μέσω βιντεοσκοπημένο videoπρος τους Νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στη δράση, που πραγματοποιήθηκε για 1η φορά στη χώρα μας, και σηματοδότησε την αρχή αναγνώρισης του έργου και του επαγγελματικού ρόλου του Νοσηλευτικού Προσωπικού της χώρας, οι περισσότεροι Δήμοι φωταγώγησαν τα κτίρια τους με φωτισμό που να παραπέμπει στα χρώματα των στολών εργασίας των Νοσηλευτών (πράσινο, λευκό, γαλάζιο) όπως και το λογότυπο που καθιέρωσε η Ομοσπονδία για το εορτασμό της 12ης Μαΐου αρχής γενομένης από το 2020.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, η μέρα εορτής,την περίοδο της Πανδημίας ανέδειξε περισσότερο το ρόλο του νοσηλευτή στην προάσπιση της υγείας όλων μας και στους Πολίτες και την Πολιτεία.

Σε τοπίο ομιχλώδες η χώρα μας , κάτω από την απειλή και τον φόβο του αόρατου εχθρού, αναζητήθηκαν οι «ήρωες» που θα έβγαζαν τη χώρα μας και θα τη λύτρωναν από τις αδέσποτες και αχαρτογράφητες ημέρες στις οποίες είχε περιέλθει. Έτσι ο νοσηλευτής ήρθε στο προσκήνιο τελείως απροσδόκητα.

Η ΕΕ της ΠαΣΟΝοΠ θα ήθελε να ευχαριστήσει για την συνεργασία και την άρτια διοργάνωση αυτής της δράσης τους:

Πρόεδρο ΚΕΔΕ- Δήμαρχο Τρικκαίων, κο Δημήτρη Παπαστεργίου

Δείτε το βίντεο εδώ

Γενικό Γραμματέα ΚΕΔΕ, κο Δημήτρη Καφαντάρη

Δείτε το Βίντεο εδώ

Δήμαρχο Πειραιά, κο Γιάννη Μώραλη για τη φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και τους Αντιδημάρχους Πειραιά κο Δημήτρη Καρύδη και κα Ανδριάννα Ζαρακέλη που συμμετείχαν στη διοργάνωση μιας λιτής τελετής.

Δείτε το Βίντεο εδώ

Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, κο Αναστάσιο Μαυρίδη για τη φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης

Δείτε το Βίντεο Εδώ

Δήμαρχο Δράμας, κο Χριστόδουλο Μαμσάκο

Δείτε το Βίντεο εδώ

Δήμαρχο Κοζάνης, κο Λάζαρο Μαλούτα για τη φωταγώγηση του Δημαρχείου της Πόλης και το Καμπαναριό του Αγ. Νικολάου καθώς και τον κο Αναστάσιο Σιδηρά, Ειδικό εντεταλμένο σε θέματα Υγείας του Δήμου Κοζάνης

Δείτε το βίντεο εδώ

Δήμαρχο Λάρισας, κο Απόστολο Καλογιάννη για τη φωταγώγηση του Δημαρχείου και της Δημοτικής Πινακοθήκης

Αντιπεριφερειάρχη Υγείας– Κεντρικής Μακεδονίας, κο Χρήστο Μήττα για τη φωταγώγηση του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε το βίντεο εδώ

Τους ευχαριστούμε όλους και όλες από καρδιάς για την τιμή!

ΓΡ ΤΥΠΟΥ ΠαΣΟΝοΠ

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.