10-11/11/2020

Η συμμετοχή των Νοσηλευτών από την ΕΛΛΑΔΑ – ΠαΣΟΝοΠ

“Το εμβόλιο για τον Covid_19 είναι απαραίτητο όπως η πρόσβαση στο καθαρό νερό!”

Νοσηλευτές ΠΑΣΟΝΟΠ- GNU

Η τελευταία εικονική συνάντηση του GNU με τις Ομοσπονδίες από όλες τις χώρες πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου ωστόσο μια νέα διαδικτυακή συνάντηση GNU πραγματοποιείται το διήμερο 10-11/11/2020 για να μοιραστούμε εμπειρίες, πρακτικές των χωρών, ή και ενέργειες των Κυβερνήσεων για να υπερασπιστούν τη Δημόσια Υγεία και τον Νοσηλευτή ή ακόμα και να συζητήσουμε το ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η πανδημία έχει μολύνει σχεδόν 34 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και δυστυχώς έχουμε ξεπεράσει ένα εκατομμύριο θανάτους παγκοσμίως, ενώ και Νοσηλευτές έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στην πραγματικότητα, όπως σε πολλές άλλες χώρες, βιώνουμε επί του παρόντος μια νέα αύξηση και ένα 2ο κύμα σε περίοδο χειμώνα αλλά και πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών. Μια νόσος με μεγάλη μεταδοτικότητα και χωρίς φάρμακα.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ…. ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!»Νοσηλευτές GNU

Κοινές ήταν οι αναφορές από όλους τους εκπροσώπους Νοσηλευτές των χωρών όπως η έλλειψη προσωπικού, η παντελής έλλειψη  κινήτρων να στηριχθεί το επάγγελμα και να προσελκύσει νέους να το επιλέξουν, αλλά και τη μη συνεργασία των Κυβερνήσεων να στηρίξουν όπως πρέπει τα Εθνικά Συστήματα Υγείας αλλά και τις Πολιτικές που ακολούθησαν κάποια νοσοκομεία ώστε να γίνουν ¨εκπτώσεις¨ σε θέματα ασφάλειας του Νοσηλευτικού Προσωπικού.

«Οι Νοσηλευτές δεν είμαστε αναλώσιμο υλικό είμαστε Άνθρωποι»

Σαφής αναφορά έγινε και για τη στάση ή ακόμα και την ανεπάρκεια να σταθεί στο ύψος  των περιστάσεων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Επιπλέον συζητήθηκαν επαγγελματικά θέματα αλλά και ανησυχίες εάν το εμβόλιο που αναμένεται θα είναι διαθέσιμο για κάθε Πολίτη σε όλη την υφήλιο.

«Γιατί η θεραπευτική ανάγκη του εμβολίου είναι τόσο ζωτική όσο και το καθαρό νερό»

Δύο διαφορετικές συναντήσεις θα γίνουν λόγω των παγκόσμιων ζωνών ώρας – μία συνάντηση για τα συνδικάτα στη Βόρεια Αμερική, την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη και την Αφρική και μια δεύτερη συνάντηση για τα συνδικάτα στη Βόρεια Αμερική, την Ασία και τον Ειρηνικό.

«Οι Κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν δωρεάν το εμβόλιο στους Πολίτες τους», Μέλη του GNU

Σε μια διαδικτυακή συνάντηση που διήρκησε περίπου 2 ώρες συμμετείχαν 176 Νοσηλευτές από την Καλιφόρνια,τη Γουατεμάλα, του Σαν Χοσέ (Κόστα Ρίκα), τη Ουάσιγκτον DC, τοΤορόντο,της Οτάβα, τηΛίμα, τοΣάντοΝτομίνγκο, τοΚουρακάο, τοΣάο Πάολο, το Μοντεβιδέο, τοΔουβλίνο, τηΛισαβόνα, τηΡώμη, τη Μαδρίτητην Ελλάδα,το Τελ Αβίβ, την Πρετόρια, τοΝαϊρόμπι, τηΚαμπάλα.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν μέλη της ΕΕ και του ΓΣ της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ):  ο Πρόεδρος κος Γεώργιος Τσόλας, η Αντιπρόεδρος κα Ελένη Πέτρακα, η Γραμματέας κα Θωμαή Ασλάνογλου, καθώς και μέλη της ΕΕ και του ΓΣ, κος Στέφανος Καραλιμάνης, κος Στέλιος Κατσικαρέλης, κος Ιάκωβος Σιρλατζής, κα Ζωή Αποστολίδου, κα Ευαγγελία Σουλτανίδου, κα Ραχήλ Βλαστοπούλου, κα Ζαχαρούλα Νακίδου, κα Αθανασία Δέλλιου.

ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠαΣΟΝοΠ