Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού κ. Τσόλας Γεώργιος σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha radio, στους Κώστα Τσιτούνα & Βίκυ Καρατζαφέρη και στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και της Ντόρας  Κουτροκόη ¨ Ώρα Ελλάδος ¨ ενδεικτικά αναφέρθηκε : Στην υπό-στελέχωση, το ΕΣΥ δεν είναι δυνατόν να στελεχώνετε με αναχρονιστικές μεθόδους όπως είναι το ΠΔ 87 του 1986, πρέπει να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με την πολιτεία, για τις ασφαλείς αναλογίες ασθενών / νοσηλευτών.

Από την αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας αγωνιζόμαστε, εκατό (100) Νοσηλευτές από τους διακόσους πενήντα (250) στο σύνολο του μόνιμου Νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Δράμας έχουν νοσήσει.

Ήδη έχουμε 4 νοσηλευτές που έχασαν την ζωή τους και άλλοι 5 είναι διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ.

Ο χρόνος που διαθέτουμε για τον ασθενή είναι 20΄ λεπτά ανά 8 ώρες εργασίας στην καλύτερη των περιπτώσεων .

Βιώνουμε κοινωνικό ρατσισμό και ταυτόχρονα  μένουμε μακριά από τις οικογένειές μας για να μην μεταφέρουμε και διασπείρουμε τον ιό (SARS-CoV-2).

Επιτέλους η πολιτεία θα πρέπει να αφουγκραστεί τα προβλήματα της Νοσηλευτικής κοινότητας και να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αναλάβει την πρωτοβουλία για να ξεκινήσουμε άμεσα τον διάλογο για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Νοσηλευτική επιστήμη και την άσκηση αυτής.

Ακούστε το ηχητικό ( Alpha Radio ) https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88556

Παρακολουθήστε το Video ( Tv-open) https://www.tvopen.gr/watch/50342/proedrospanellhniasomospondiasnoshleytondiathetoymemono20leptasekatheasthenh

Γρ. Τύπου ΠαΣΟΝοΠ