Τα αυτονόητα ανέλυσε η Aντιπρόεδρος της ΠαΣΟΝοΠ Ελένη Πέτρακα για την επαγγελματική αξιοπρέπεια της Νοσηλευτικής Κοινότητας.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού Ελένη Πέτρακα,

Είναι πολλά αυτά που διαβάζουμε στο διαδίκτυο και δεν είναι εφικτό να απαντήσουμε σε όλα. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κατάσταση έγινε επικίνδυνη, καθώς αν ξέφευγε θα διακυβευόταν η αξιοπιστία του κόσμου απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως εξήγησε, το εμβόλιο αραιώνεται με φυσιολογικό ορό αφού αποψυχθεί. Περιέγραψε τη διαδικασία συντήρησης και προετοιμασίας του εμβολίου, ενώ μίλησε και για τις παρενέργειες.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη στο MEGA

https://www.megatv.com/2020/12/30/poia-einai-i-diadikasia-gia-tin-proetoimasia-tou-emvoliou/

https://www.tanea.gr/2020/12/29/greece/emvolio-i-nosileytria-pou-evale-telos-sta-synomosiologika-senaria-mila-sto-mega/amp/

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για όσους αμφισβητούν τη διαδικασία εμβολιασμού.

Όπως εξήγησε, είναι απαραίτητη η διάλυση του συγκεκριμένου εμβολίου και ο διαλύτης είναι ο φυσιολογικός ορός.

«Φτάσαμε να αναλύουμε το βασικό τρόπο εργασίας μας, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες», είπε η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι τόσα χρόνια κανείς δεν ασχολήθηκε με τον τρόπο που δίνονται τα φάρμακα στα νοσοκομεία.

 Στην ερώτηση σχετικά με το αν γίνεται διαχωρισμός στους ασθενείς, με αφορμή τον εμβολιασμό του Πρωθυπουργού, ξεκαθάρισε ότι, «η νοσηλευτική δεν διαχωρίζει τον ασθενή ούτε σε ομάδες ποδοσφαίρου, ούτε σε κόμματα».

 Η Ε.Πέτρακα επεσήμανε ότι, «υπάρχει ανάγκη πληροφόρησης» «Δεν πρέπει να χαθεί ο κόσμος στην παραπληροφόρηση», είπε σχετικά.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη στον ΑΝΤ 1

https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/590544/i-apantisi-nosileytrias-gia-to-fysiologiko-oro-sto-embolio-meso-ant1-binteo-

Τι δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ελένη Πέτρακα,

«Αλίμονο αν κάθε ασθενής μας ρωτούσε ΄΄πως διαλύσατε το φάρμακο, τι κάνατε, να μου δείξετε το μπουκαλάκι που πήρατε…’’ Όταν συνδιαλλαγείς με την ανοησία κινδυνεύεις να γίνεις εσύ ο περισσότερο ανόητος, όμως αυτό το θέμα ήταν πολύ σοβαρό, διακυβεύεται η εμπιστοσύνη απέναντι στη νοσηλευτική κοινότητα και στην ιατρική, αλίμονο αν κόσμος χάσει την εμπιστοσύνη του, να μας χρειάζεται και να φοβάται να έρθει στο νοσοκομείο, αυτό είναι αδιανόητο». 

«Ασθενής μπορεί να αρνηθεί θεραπεία, δεν είναι καταδικαστέο, η επιλογή είναι δική του, είναι θέμα ενημέρωσης» διευκρίνισε. 

Παρακολουθήστε την συνέντευξη στο ΣΚΑΙ

Πηγή: https://www.skai.gr/index.php/news/greece/nosileytria-gia-emvolio-aparaititos-o-fysiologikos-oros-otan-syndiallageis-me-tin-anoisia

Παρακολουθήστε την συνέντευξη στο TV-OPEN

https://www.tvopen.gr/watch/53062/hxhrhapanthshstisc2abpsekasmenesc2bbtheoriesgiatoembolio

Τα αυτονόητα ανέλυσε η Aντιπρόεδρος της ΠαΣΟΝοΠ Ελένη Πέτρακα  για την επαγγελματική αξιοπρέπεια της Νοσηλευτικής Κοινότητας.  

Γρ. Τύπου ΠαΣΟΝοΠ