ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: Η ΠαΣΟΝοΠ στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Posted on March 09, 2021, 10:24 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού κα Ελένη Πέτρακα,  συναντήθηκε ραδιοφωνικά το απόγευμα της Δευτέρας με τη δημοσιογράφο κα Έλενα Καραγιάννη στην εκπομπή της ” Μένουμε Πρώτο”.

Με κύριο στόχο να αναδειχθεί ο ρόλος των γυναικών στις σύγχρονες κοινωνίες, η κα Πέτρακα ως εκπρόσωπος των Νοσηλευτών/τριών στη χώρα μας ανέδειξε όλα τα προβλήματα μέσα από τη συζήτηση.

Στοχεύοντας σε προτάσεις για τη λύση των παγίων προβλημάτων ανάφερε:

την αναγκαιότητα να παραμείνουν στο σύστημα οι Επικουρικοί Νοσηλευτές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,

να γίνουν προσλήψεις Νοσηλευτών άμεσα εν όψει του μεγάλου κύματος συνταξιοδότησης στο τέλος του χρόνου, να δοθούν επαγγελματικά και οικονομικά κίνητρα ώστε και οι νέοι να επιλέγουν το επάγγελμα αλλά κυρίως να παραμένουν για εργασία στην Ελλάδα.

Η θεσμοθέτηση Ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου θα δώσει τη δυνατότητα στο επάγγελμα να αυτορυθμίζεται ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον προβλήματα που αφορούν τις ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών- ασθενών και επομένως την επαρκή στελέχωση των Νοσοκομείων.

Συζήτηση έγινε για την προ 4ετιας πρόταση της ΠΑΣΟΝΟΠ προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εργασίας – Υγείας ώστε να ιδρυθεί Παρατηρητήριο Βίας στο εργασιακό χώρο των Νοσοκομείων γιατί φαινόμενα βίας παρατηρούνται πολύ συχνά απέναντι στους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες ζητώντας από την Πολιτεία να νομοθετήσει και να προβλέπει κυρώσεις σε παραβατικές συμπεριφορές ώστε να προστατέψει τους εργαζόμενους.

Γρ Τύπου ΠαΣΟΝοΠ

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.