19/03/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 21.000 ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ, ΚΥΡΙΕ ΣΚΟΥΤΕΛΗ ;

«Δεν βγαίνουν οι «αριθμοί» της ΕΝΕ»

Την δεδομένη χρονική στιγμή που υπάρχει μεγάλη έξαρση της πανδημίας στην χώρας μας,  αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και αυξημένη προσέλευση ασθενών με covid-19 σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας και ενώ δεν δύναται να ενεργοποιηθεί η λειτουργία κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία εξαιτίας της υποστελέχωσης σε Νοσηλευτικό Προσωπικό, έρχονται από τα πλέον επίσημα χείλη ανακρίβειες που προκαλούν το κοινό αίσθημα τόσο των άνεργων Νοσηλευτών όσο και των Νοσηλευτών που ήδη εργάζονται στα Δημόσια Νοσοκομεία και έχουν οδηγηθεί σε εξάντληση.

Το ανάθεμα πυροδοτείται τους τελευταίους 12 μήνες από την περίοδο έναρξης της Πανδημίας, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που δίχως άλλο εκτός από την ορατή πλέον απουσία τους από τα δρώμενα, αναφέρουν ότι «δεν υπάρχουν πλέον άνεργοι Νοσηλευτές να στελεχώσουν τα Νοσοκομεία».

Οι άνθρωποι που όλα τα χρόνια διατείνονταν για τον μεγάλο αριθμό των μελών τους στα μητρώα τους στα πολιτικά γραφεία, προφανώς για να «κλείσουν το μάτι»,  σήμερα, ως ανεπίσημοι ενδεχομένως σύμβουλοι του Υπουργείου Υγείας, διαδίδουν ότι «δεν υπάρχουν άνεργοι Νοσηλευτές στην Ελληνική Επικράτεια» εκθέτοντας την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας για ακόμα μια φορά. Το μόνο ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκαν και μάλιστα ανεπιτυχώς, ήταν η διχαστική τους πρόταση για δυο κλάδους στο νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που αν υιοθετούνταν  θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια τον Υπουργό σε πολιτική αυτοχειρία.

Καιρός λοιπόν, όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ!!!

Μέσα στο ανελέητο κρυφτούλιτων «αριθμών» ερωτάται και επίσημα ο Πρόεδρος κ. Σκουτέλης  και τα μέλη της ΕΝΕ:

 1. Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός μελών του Μητρώου σήμερα, όταν σε ανακοινώσεις τους περασμένων ετών ήταν 43.000 και άλλες φορές 60.000, ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται;
 2. Πόσοι από αυτούς εργάζονται στο ΕΣΥ, είτε μόνιμοι, είτε επικουρικοί, είτε ως ειδικευόμενοι;
 3. Πόσοι από τους 43.000 είναι σήμερα συνταξιούχοι;
 4. Πόσοι από αυτούς θα συνταξιοδοτηθούν έως το τέλος του 2021;
 5. Πόσοι είναι οι Νοσηλευτές που εργάζονται στο εξωτερικό;
 6. Πόσοι Νοσηλευτές εργάζονται στον Ιδιωτικό Τομέα;

Υποθετικά και με βάση όλα τα στοιχεία που έχουν αποσπασματικά δοθεί στη δημοσιότητα -και δεν μιλάμε για προσωπικά δεδομένα  αλλά για αριθμούς μέσα από Επίσημα Επαγγελματικά Μητρώα – αξίζει να αναφέρουμε ότι:

 • Από το 2012 έως σήμερα, 3000 Νοσηλευτές αναζήτησαν εργασία στο εξωτερικό.
 • Από την αρχή της Πανδημίας διορίστηκαν, ως επικουρικοί ή ειδικευόμενοι Νοσηλευτές περίπου 4000, όπως παραδέχεται ο κ. Σκουτέλης στην ραδιοφωνική του τοποθέτηση.
 • Στο ΕΣΥ οι Νοσηλευτές (ΠΕ/ΤΕ) που εργάζονται σε όλη την Επικράτεια είναι περίπου 15.000.

Άρα το σύνολο είναι κατά προσέγγιση 22.000.

 • Οι υπόλοιποι 21.000 Νοσηλευτές, πού είναι κύριε Σκουτέλη; Όταν πέρυσι στην κοπή της πίτας της ΕΝΕ ενώπιον του κ Κοντοζαμάνη ανακοινώνατε με στόμφο ότι η ΕΝΕ έχει 43.000 μέλη λέγατε την αλήθεια; Αν ναι, περιμένουμε τις απαντήσεις που οφείλετε να δώσετε στον κόσμο που… εκπροσωπείτε.
 • Συμφωνεί μαζί σας η Διεύθυνση Ανάπτυξης του Υπουργείου Υγείας και η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας;
 • Έχετε δώσει τα στοιχεία ως οφείλετε στην Εθνική Στατιστική Αρχή;

Μόλις πέρυσι αποφοίτησαν από τις Πανεπιστημιακές Νοσηλευτικές Σχολές 2000 συνάδελφοι.

 • Που είναι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι, κύριε Σκουτέλη;

Εμείς γνωρίζουμε! Είναι άνεργοι!

Η ατυχής παρέμβαση σας στο ραδιόφωνο, μόνο και μόνο για να καλύψετε την απίστευτη ανακρίβεια που εκστόμισε σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Πιστόλας, μέλος του ΔΣ της ΕΝΕ, εκθέτει και εσάς στα μάτια των χιλιάδων άνεργων συναδέλφων.

Μήπως θα θέλατε να υπολογίσουμε και τους συναδέλφους ΔΕ Β. Νοσηλευτών που ως ρυθμιστική αρχή (ΕΝΕ) του επαγγέλματος δεν γνωρίζετε καν πόσοι είναι!

Γιατί υπάρχουν ΑΝΕΡΓΟΙ και μαζί με εκείνους, είμαστε και ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ!

Ακούστε την εκπομπή εδώ Real FM

Γρ. Τύπου ΠαΣΟΝοΠ