Η ΕΝΕ προσβάλλει με το χειρότερο τρόπο τα  μέλη της.

Αλγεινή εντύπωση στη νοσηλευτική κοινότητα, προκάλεσε η σημερινή «εξαφάνιση» των εκλογικών διαδικασιών της ΕΝΕ, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα 25 Ιουνίου 2021 στο σύνολο της επικράτειας, για την ανάδειξη νέων Περιφερειακών Συμβουλίων και Αντιπροσώπων για την Κεντρική Διοίκηση.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΕΝΕ και τα επιμέρους Περιφερειακά Συμβούλια, απαξιώνοντας πλήρως την αξιοπρέπεια των χιλιάδων μελών τους και ευτελίζοντας βάναυσα την δημοκρατικότητα της εκλογικής διαδικασίας, αντί να δώσουν εξηγήσεις για το σημερινό φιάσκο της μη διενέργειας των προγραμματισμένων αρχαιρεσιών, επέλεξαν το δρόμο της φυγής και της απόλυτης σιωπής.

Εκατοντάδες νοσηλευτές προσήλθαν στα ανακοινωθέντα εκλογικά τμήματα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά βρήκαν κλειστές πόρτες και αμήχανες απαντήσεις από τους «οικοδεσπότες» που είχαν την ευγενή καλοσύνη να παραχωρήσουν τους χώρους για να λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήματα στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα, το ΔΣ της ΕΝΕ, δεν είχε τη στοιχειώδη ευγένεια, ούτε αυτούς να ειδοποιήσει για την ματαίωση της διαδικασίας.

Ως εκπρόσωποι μεγάλης μερίδας του σώματος των νοσηλευτών της χώρας, θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας με τον ορισμό προσωρινής διοίκησης και προκήρυξη δημοκρατικών εκλογών άμεσα με απλή αναλογική,  ώστε να τερματιστεί αυτή η άναρχη, ανερμάτιστη και προβληματική λειτουργία της ΕΝΕ.

Γραφείο Τύπου ΠαΣΟΝοΠ