Αθήνα, 20.07.2021

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ                                                                                           Αριθμ. Πρωτ.: 189

Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165

Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑΙ στον μαζικό εμβολιασμό – ΟΧΙ στις απολύσεις

Ο εμβολιασμός είναι ανάγκη και δικαίωμα των πολιτών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του μαζικού εμβολιασμού των εργαζομένων στο Δημόσιο και όλων των πολιτών και τους καλεί να προσέλθουν (όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει) στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα της πανδημίας.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ στον μαζικό και προσβάσιμο για όλους εμβολιασμό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Ταυτόχρονα, απορρίπτουμε τον εκφοβισμό (για απολύσεις προσωπικού) και τη στοχοποίηση των υγειονομικών, που δίνουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού, δουλεύοντας σε συνθήκες αυξημένης εντατικοποίησης. Είμαστε ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή ενόχων.

Ο εμβολιασμός είναι πολύ μεγάλη επιστημονική και κοινωνική κατάκτηση και όχι πεδίο προνομίων ή ποινικοποίησης. Η ανάγκη για μαζικό και οργανωμένο εμβολιασμό απαιτεί ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ευθύνεται για τους αργούς ρυθμούς εμβολιασμού, τις παλινωδίες και τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνει, πολλές φορές, προς τους πολίτες. Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί σοβαρή, σταθερή και υπεύθυνη στάση από την Πολιτεία, προκειμένου να προσέλθουν όλοι οι πολίτες εμβολιαστούν.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΜΕ:

Ναι στον μαζικό εμβολιασμό

Ναι στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Όχι στις απολύσεις και στις ποινές

Ο εμβολιασμός είναι, για μας, αναγκαιότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.